Mijn hart ging wild tekeer en ik voelde het bloed naar mijn hoofd stijgen. Ik kreeg het ineens verschrikkelijk warm en in gedachten zag ik mezelf al onderuit gaan en flauwvallen. Maar ik liet mijn collega’s niets merken, want wat zou ik moeten zeggen? Er was toch niks aan de hand? Ik zat gewoon achter mijn bureau!

Achteraf gezien was dit mijn eerste paniekaanval. En helaas zeker niet de laatste. Als je brein dit patroon eenmaal in werking heeft gezet en er is structureel genoeg ‘reden voor paniek’ in je leven, dan kunnen deze aanvallen je regelmatig overvallen.

Huisarts en ziekenhuis stelden me gerust. Nee, ik had het niet aan mijn hart. Nee, geen reden voor zorg. En hoewel dat aan de ene kant natuurlijk geruststellend was, frustreerde het me enorm. Want ja, sorry hoor, niks aan de hand? Die aanvallen gingen maar door. En ik dacht elke keer dat ik doodging.

Vastberaden om hier iets aan te doen zocht ik door. En stap voor stap begon ik te begrijpen waar ze vandaan kwamen en wat ze betekenden. Onze neiging is zulke gevoelens te onderdrukken of er voor weg te lopen, maar dat is echt het slechtste wat je kunt doen. Symptoombestrijding komt namelijk gegarandeerd als een boomerang bij je terug.

Mijn naam is Astrid Davidzon en  ik ben auteur van het boek PRIMA is Perfect. Als ‘breinbemiddelaar’  en hypnotherapeut laat ik mensen die zich diep van binnen onzeker, klein en niet goed genoeg voelen inzien dat ze zichzelf kapot maken door zo streng en hard te zijn voor zichzelf. En ik help ze hiermee te stoppen door hun onbewuste patronen te veranderen. Ik wil mensen inspireren hun leven voluit te leven door ze te laten ervaren dat ze perfect zijn zoals ze zijn.

Ik droeg jarenlang een masker om mezelf te verstoppen. Want ik voelde me nooit goed genoeg zoals ik was. Toen ik last kreeg van paniekaanvallen dacht ik dat mijn laatste uurtje geslagen had. Maar ik ontdekte dat ze me juist die wake up call gaven die ik nodig had om echt te gaan leven.  Stap voor stap zette ik mijn masker af, want ik ontdekte hoe wonderlijk en kostbaar het leven is als je het leeft vanuit wie je écht bent.

Natuurlijk vertel ik je ook hoe ik dit heb gedaan. En verklap ik je alvast een paar handvatten uit mijn boek PRIMA is Perfect, zodat  ook jij kunt leren te stoppen met de uitputtingsslag waarvan je lichaam al heel lang probeert aan te geven: Het is genoeg!

Praktische informatie

Wanneer: Dinsdag 19 december
Waar: Alkmaar (locatie wordt nog bekend gemaakt)
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Kosten: 20 euro inclusief mijn boek PRIMA is Perfect

Wil je dit bericht alsjeblieft delen?

Graag! De buttons staan er niet voor niets!

Ik wil namelijk zoveel mensen laten weten dat het echt niet nodig is om zo te blijven lijden aan paniekaanvallen, hyperventilatie en angsten.
Ik heb het zelf meegemaakt en weet als geen ander hoe heftig het is.
En… dat het dus niet zo hoeft te blijven.

Laat niemand je wijsmaken dat je er mee moet leren leven. Je paniek en angst staan aan jouw kant, ook al voelt dat niet zo!

 

Pin It on Pinterest